Nieuws

MedKeur Rijbewijskeuringen: kick-off in Lingewaard

In 2013 startte MedKeur Rijbewijskeuringen met het aanbieden en verzorgen van rijbewijskeuringen voor senioren in de gemeente Lingewaard. In het Cultureel Centrum De Kinkel in Bemmel kunnen 75-plussers uit de gemeente Lingewaard en omgeving maandelijks gebruik maken van de mogelijkheid om medisch gekeurd te worden tegen het voordelige tarief van €32,00 (BE). Leden van de ouderenbonden KBO, PCOB en ANBO krijgen op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart €2,00 korting.

Ook personen jonger dan 75 jaar die om medische reden gekeurd moeten worden alsmede beroepschauffeurs (vrachtwagen, bus, taxipas) kunnen bij deze maandelijkse keuringen terecht voor het tarief van € 37,00 (BE) resp. € 45,00 (CDE en Taxipas). Tevens geldt ook hier de korting van € 2,00 voor leden van de eerdergenoemde ouderenbonden

Keuringslocatie: Het Cultureel Centrum De Kinkel, Ambestraat 1, 6681 AK BEMMEL

Wijzigingen in Wet- en Regelgeving Rijbewijzen

Er gebeurt veel op het gebied van de Wet- en Regelgeving met betrekking tot het rijbewijs. Een belangrijke ontwikkeling voor senioren moet hier worden genoemd:

  • De verplichte leeftijdskeuring is recentelijk omhoog gegaan van 70 naar 75 jaar. Deze leeftjdsverhoging is op 1 januari 2014 van kracht geworden. De leeftijdsverhoging houdt in dat vanaf die datum senioren pas vanaf hun 75e een medische keuring moeten ondergaan bij vernieuwing van hun rijbewijs BE.
© 2011-2020 MedKeur Consultancy